Potluck Party – Social Gathering 2017

Potluck Party

Potluck Party was firstly initiated by students of EED approximately 10 years ago and was specially conducted for big family EED. Since then, Potluck Party becomes one of the most awaited event in Social Gathering. Basically in Potluck Party, the students and the lecturers of EED will gather and each of them will bring one dish to be shared, and they end up with a feast. There will be specific theme of Potluck Party for each year and the guests will dress in accordance with the dress code that is determined by the committees. Some fascinating agenda will be held such as EED Awards, BYOP, Lecturer’s Performance, Dance Performance, EED’s Various Artist, Spot Luck, and EED Loves You.

The theme for Potluck Party 2017 is ‘Rockabilly’, making it appropriate with the theme of Social Gathering 2017 that is “Bac to 50’s”. Rockabilly is one of the earliest styles of rock and roll music, dating back to the early 1950s in the United States. The dress code must be related to Rockabilly styles, dominated by red and black color, with bandana or suspender as the accessories. The agenda for this year will be a little bit different because it will be synchronized with the Alumnae Gathering.

Potluck party pertama kali diprakarsai oleh beberapa mahasiswa EED sekitar lebih dari 10 tahun yang lalu dan diadakan khusus untuk intern keluarga besar EED. Sejak saat itu, Potluck Party menjadi acara yang paling ditunggu-tunggu saat Social Gathering. Pada dasarnya saat Potluck Party berlangsung, para mahasiswa dan dosen akan berkumpul dan masing-masing akan membawa makanan untuk berbagi saat acara dan diakhiri dengan berpesta atau menikmati agenda yang telah disiapkan oleh panitia. Akan ada tema spesifik untuk Potluck Party tiap tahunnya dan para undangan harus berpakaian sesuai dengan tema yang telah ditentukan oleh panitia. Akan ada beberapa agenda acara yang sangat menarik selama Potluck Party berlangsung, yakni EED Awards, BYOP, Lecturer’s Performance, Dance Performance, EED’s Various Artist, Spot Luck, and EED Loves You.

Tema untuk Potluck Party 2017 yaitu ‘Rockabilly’, yang meyesuaikan dengan tema umum dari Social Gathering yakni “Back to 50’s”. Rockabilly merupakan salah satu aliran music terbaru dari music rock and roll pada awal 1950s. Dress code yang dipakai mesti mencerminkan gaya Rockabilly dan didominasi oleh warna hitam dan merah, dengan aksesoris bandana dan suspender. Agenda acara pada Potluck Party tahun ini akan sedikit berbeda dengan tahun lalu karena akan disinkronkan dengan acara Temu Alumni.